> over ons > ons netwerk

Ons netwerk

Ons netwerk
Vanuit onze betrokkenheid met ontwikkelingen in de omgeving van het Inloophuis en de stad Almere in het algemeen werken wij in een netwerk samen met andere organisaties.

Belangrijke partners in ons netwerk zijn:VLA (VoedselLoket Almere)


Het VLA ondersteunt mensen met levensmiddelen, kleding, speelgoed en ondersteuning in de vorm van gratis aanbod en advies.  Men heeft de beschikking over een supermarkt waar cliënten hun basisboodschappen kunnen doen, een kledingwinkel voor kinderen en volwassenen en een voedseltuin waarop biologisch groente en fruit wordt verbouwd. VMCA (Vrijwilligers en mantelzorgcentrale Almere):


De VMCA werft o.a. voor het Inloophuis vrijwilligers en ondersteunt vrijwilligers met cursussen en workshops.

Doopsgezinde gemeente Almere: 
De DGA gebruikt het inloophuis voor vergaderingen, activiteiten en één maal per maand voor een ‘inloophuisviering'. 


GGz Centraal/ Meregaard:  


Meeregaard maakt deel uit van GGz Centraal, een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Men behandelt, begeleidt en ondersteunt mensen met (ernstige) psychische problemen.Gemeente Almere:


Het Inloophuis wordt financieel ondersteund door de gemeente Almere. Men beschouwt ons in toenemende mate als partner voor overleg, omdat het Inloophuis een groep mensen bereikt, die door andere organisaties niet of moeilijk worden bereikt.Breed Overleg Plus:


Breed Overleg Plus is de paraplu waaronder zo’n vijftig belangenorganisaties uit Almere hangen die voor Almeerse inwoners opkomen. Breed Overleg Plus voert onderling overleg om de vinger aan de pols te houden wat er in de Almeerse samenleving speelt.

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Inloophuis De Ruimte
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl