> over ons > ons netwerk

Ons netwerk

Vanuit onze betrokkenheid met ontwikkelingen in de omgeving van het inloophuis en de stad Almere in het algemeen werken wij in een netwerk samen met andere organisaties.
Belangrijke partners in ons netwerk zijn:


De AKA (Arme Kant van Almere), VLA (VoedselLoket Almere) en KLA (KledingLoket Almere)

Naast inbreng van onze ervaring met de doelgroep van de AKA, VLA em KLA (veel bezoekers van de open inloop behoren hier toe) stellen wij ook ons pand (gratis) ter beschikking voor vergaderingen van deze organisaties.


De integrale teams in Almere (samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties)

Vanuit haar kennis, ervaring en betrokkenheid participeert de coŲrdinator van het Inloophuis in het Integrale team Almere Haven en het Integrale team Stedenwijk.


De MRKA (Maatschappelijk Relevante Kerken in Almere)

De coŲrdinator van het inloophuis verdiepte zich in 2007 vooral in de rol die kerken kunnen spelen bij rampen.
Ook heeft de MRKA de open inloop als project opgenomen. Dit houdt een erkenning in, maar levert geen financiŽle baten op.


De VMCA (Vrijwilligers en mantelzorgcentrale Almere)
Met de VMCA hebben wij een zeer goede relatie. De VMCA werft voor ons onder andere vrijwilligers en ondersteunt ons met opleidingen. Wij geven de VMCA input over het te volgen beleid bij vrijwilligers.
De VMCA heeft onze "Open Inloop" voorgedragen voor de Valentijnsactie van D66 afdeling Almere. Dit vanwege het vele goede werk dat de vrijwilligers van De Ruimte doen voor de bewoners van Almere.


De doopsgezinde gemeente Almere

De DGA gebruikt om niet ons pand voor vergaderingen en ťťn maal per maand voor een Ďinloophuisviering'. De baten van de collecte zijn dan voor De Ruimte. Verder zijn twee bestuursleden en twee staflende lid van de gemeente en is er een groot onderling dienstbetoon en worden er op beleidsgebied ideeŽn uitgewisseld.
De Meregaard, die in ons pand de cursus "lichte dagen, donkere dagen" voor allochtone vrouwen heeft gegeven.


De (burgerlijke) gemeente Almere
Niet alleen krijgen wij een aanzienlijke subsidie van de gemeente, maar de gemeente beschouwd ons in toenemende mate als partner voor overleg. Dit mede omdat wij een groep mensen bereiken, die door andere organisaties niet bereikt worden. Hier speelt onze kerkelijke achtergrond ook een rol in.

Meer informatie Facebook   ANBI-register Inloophuis De Ruimte
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl