> de smaak van stedenwijk

De smaak van Stedenwijk

Wie wonen er in Stedenwijk? Wat koken ze? Wat eten ze en hoe eten ze in Stedenwijk?
Dit waren de vragen bij het begin van het project 'de Smaak van Stedenwijk'.
De antwoorden op veel van deze vragen vindt u in dit boek. Deze keer gebeurt dat niet in de vorm van een prachtig officieel rapport, maar in de vorm van een kookboek. Aan de hand van recepten en interviews krijgt u een beeld van de wijk. Een beeld van mensen die in de wijk wonen en mensen die in de wijk werken.
In de zomer van 2002 kwam een aantal inwoners en werkers in de wijk een aantal keren bij elkaar rond de vraag:'Hoe kun je de sociale samenhang in een wijk bevorderen'. Veel ideeën vlogen over tafel.
Zo is het idee van een kookboek geboren.

Burgemeester Annemarie Jorritsma was enthousiast:

Ik ben dol op koken, dus op het verzoek om een voorwoord/recept voor dit geweldige kookboek hoefde ik niet lang na te denken: natuurlijk!
En ik feliciteer hierbij iedere inwoner van de Stedenwijk met dit unieke boek.Wat een leuk initiatief om een wijk-kookboek te maken. En niet alleen leuk, belangrijk ook. Door samen hieraan te werken leer je elkaar kennen, elkaars achtergronden, elkaars keuken, elkaars cultuur. Als bestuurders hebben we daar een chique naam voor: sociale samenhang.

Het is belangrijk dat je elkaar in de buurt een beetje kent.
Even een praatje, elkaar gedag zeggen, een vriendelijke blik. Dat geeft je het gevoel 'thuis' te zijn in je eigen buurt en je eigen stad. Dit boek levert daar een belangrijke bijdrage aan.

Iedereen die aan dit boek heeft meegewerkt: enorm bedankt. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat andere wijken jullie voorbeeld mogen volgen.
Ik lever een recept voor heerlijke mosterdsoep. Eenvoudig te maken en werkelijk zalig.
Veel kookplezier iedereen.


Hartelijke groet,


Annemarie Jorritsma
burgemeester Almere

Download het kookboek


Terug naar afgesloten projecten

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Inloophuis De Ruimte
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl